LIVE TEXT | Război în Ucraina. SUA pregăteşte un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 820 de milioane de dolari

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.59 Zelenski spune că nu va uita ajutorul venit din partea Norvegiei, după ce Oslo a anunţat un sprijin de un miliard de euro

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulţumit în mesajul zilnic, Norvegiei, pentru sprijinul anunţat, de a aloca o sumă suplimentară de 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina pentru anii 2022 şi 2023. „Nu vomm uita!”, a spus Zelenski.

Norvegia a promis o sumă suplimentară de 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina pentru restul anilor 2022 şi 2023, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Store. El a spus într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că banii sunt pentru a ajuta Ucraina să sprijine persoanele aflate în nevoie, să se apere şi pentru reconstrucţia ţării. Norvegia a contribuit până acum cu aproximativ 202 milioane de euro în sprijinul Ucrainei, potrivit BBC.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulţumit în mesajul zilnic, Norvegiei, pentru sprijinul anunţat. 

”Prim-ministrul Norvegiei a vizitat astăzi Kievul. Am discutat despre continuarea sprijinului în domeniul apărării pentru Ucraina şi despre consolidarea sancţiunilor împotriva Rusiei. Norvegia ne-a oferit deja un sprijin semnificativ, dar va exista un pachet suplimentar de 1 miliard de euro. Vă mulţumesc foarte mult. Nu vom uita”, a spus Zelenski. 

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus, de asemenea, o asistenţă macrofinanciară de 1 miliard de euro pentru Ucraina, în continuarea pachetului de sprijin al UE de 600 de milioane de euro anunţat în luna mai.

Această propunere vine în urma unei promisiuni a Regatului Unit de a acorda un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de lire sterline pentru Ucraina, ceea ce ridică sprijinul total acordat Kievului la 2,3 miliarde de lire sterline.

Regatul Unit a cheltuit,

 » Read More