LIVE TEXT | Război în Ucraina. SUA şi aliaţii au trimis 25.000 de sisteme de arme antiaeriene. Zelenski: „Situaţia din Borodianka, mai gravă decât în Bucea”

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 09.30 Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a plecat vineri dimineaţă cu trenul din Polonia spre Kiev, capitala Ucrainei, fiind însoţită de şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell. Ea se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Ursula von der Leyen este primul lider occidental care vizitează Ucraina de când au apărut imagini şi videoclipuri cu masacrul din oraşul Bucea.

Looking forward to Kyiv.@JosepBorrellF @eduardheger pic.twitter.com/YFAgGr5Tlc

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 8, 2022

UPDATE 09.02 Meta, proprietara Facebook, a eliminat campanii de hacking, reţele de influenţă şi operaţiuni de înşelătorie, în contextual războiului din Ucraina, potrivit unui raport publicat joi de compania de social media, care a spus, de asemenea, că analizează paşii suplimentari pentru a aborda dezinformarea din partea paginilor guvernului rus, transmite Reuters.

UPDATE 08.46 Camioane ruseşti care transportau opere de artă „inestimabile” au fost interceptate, în acest weekend, atunci când repatriau în Rusia colecţii împrumutate de mai multe muzee, între care Ermitaj. Valoarea lor a fost asigurată la mai mult de 42 de milioane de euro, au anunţat autorităţile finlandeze, scrie Le Figaro.

Inspectate la postul de frontieră din Vaalimaa, între Helsinki şi Sankt Petersburg, trei camioane transportau, potrivit gărzilor, un lot „inestimabil” de picturi, sculpturi şi antichităţi care aparţin mai multor muzee ruseşti. O încărcătură de bunuri de lux, deci, au stabilit vameşii finlandezi care au confiscat colecţia în virtutea sancţiunilor europene prin care sunt oprite orice transferuri către Rusia de astfel de obiecte.

UPDATE 08.33 Marea Britanie elaborează planuri pentru a trimite vehicule blindate în Ucraina, potrivit publicaţiei The Times, citată de Reuters.

Opţiunile luate în considerare de Ministerul Apărării includ trimiterea unui vehicul de patrulare protejat,

 » Read More