LIVE TEXT | Război în Ucraina. Succese ale armatei ucrainene pe frontul de sud. Lupte aeriene în regiunea Odesa

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.19 Olaf Scholz anunţă că Germania va livra arme către aliaţii care vor trimite în Ucraina armament sovietic

Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat miercuri că va livra arme aliaţilor din estul Europei care, în schimb, vor trimite arme din era sovietică în Ucraina, relatează dpa. Justificarea este că ar mai uşor pentru ucraineni să folosească echipament din epoca sovietică.

Guvernul “a concretizat acum aceste acorduri cu mai multe state care prevăd că ele vor fi legate direct de livrări de arme către Ucraina”, a declarat miercuri cancelarul german în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri din Bundestag.

UPDATE 08.45 Ramzan Kadîrov îi cere lui Putin să-i dea voie să atace Kievul: „Şobolanii au apărut în capitala Ucrainei”

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, îi cere permisiunea lui Putin pentru a-l lăsa să atace Kievul. Mesajul către liderul rus a fost postat pe contul de Telegram.

„Săptămâna aceasta, după cum ştiţi, am eliberat complet întregul teritoriu al LPR-ului de ticăloşii cu gândire naţionalistă. Da, aceasta este, fără îndoială, o realizare istorică şi fatidică pentru Lugansk, dar cel puţin pentru noi, cecenii, operaţiunea specială este încă departe de a se termina. Sperăm cu disperare că ni se va oferi oportunitatea de a ajunge la Kiev, dacă este necesar, şi de a pune capăt rămăşiţelor teroriştilor care au fugit din Republica Cecenă. Aceşti şobolani sunt căutaţi. Îi căutăm de multă vreme. Acum au apărut în capitala Ucrainei. Şi sper cu adevărat că comandantul nostru şef suprem, preşedintele Vladimir Putin, va da un ordin şi va trimite unităţile noastre să-şi regleze conturile cu cei de mai sus”, precizează liderul cecen în mesajul postat pe Telegram.

UPDATE 07.14 Avertismentul lui Zelenski: Fiecare criminal, torţionar şi violator rus va fi tras la răspundere

Volodimir Zelenski a afirmat,

 » Read More