LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ruse bat pasul pe loc. Cel puţin 1.793 de soldaţi ruşi au refuzat să lupte

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.12 Rusia, după noua rundă de sancţiuni dispusă de Uniunea Europeană: UE continuă să se bage într-o fundătură cu o perseverenţă de invidiat

Cea mai recentă rundă de sancţiuni pe care o impune UE este nelegitimă şi va avea „consecinţe devastatoare” pentru securitate şi pentru unele părţi ale economiei globale, a ameninţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharovatransmite, potrivit Reuters.

„Consecinţele devastatoare ale sancţiunilor UE asupra diverselor segmente ale economiei şi securităţii globale devin din ce în ce mai evidente”, a spus Zaharova.

UPDATE 08.24 Aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina, estimează Londra şi Washington: „Sunt carnea de tun a lui Putin”

Aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina de la începutul războiului, au estimat agenţiile de informaţii din SUA şi Marea Britanie, relatează AFP.

Richard Moore, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Marii Britanii (MI6), a declarat joi că un bilanţ de 15.000 de morţi în rândul ruşilor este „probabil o estimare prudentă” şi o „adevărată lovitură dură” pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care a sperat într-o victorie rapidă împotriva Ucrainei fără pierderi atât de mari.

UPDATE 07.20 Zelenski: Ocupanţii rămân fără muniţia de minciuni, nu sunt capabili să vină cu ceva nou

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-un nou discurs adresat ucrainenilor, că aşteaptă vineri, 22 iulie, veşti de la Turcia cu privire la deblocarea porturilor.

 „Voi face în continuare tot ce pot pentru ca adevărul despre acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei să fie ştiut peste tot în lume. Mâine aşteptăm veşti pentru statul nostru de la Turcia – cu privire la deblocarea porturilor noastre”, a spus Zelenski.

UPDATE 06.19 Cel puţin 1.793 de soldaţi ruşi au refuzat să participe la războiul împotriva Ucrainei din februarie şi până acum.

 » Read More