LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucrainenii spun că au doborât avionul rusesc cu numărul 201. În Mariupol ruşii aduc cantităţi importante de clor

Distribuiți acest articol!

UPDATE 10.40 Atac cu rachetă în Liov, vestul Ucrainei

Un atac cu rachetă a lovit duminică dimineaţa infrastructuri militare din regiunea Liov (Lvov) din vestul Ucrainei, a anunţat guvernatorul regiunii, Maxim Kozitski, într-o postare pe aplicaţia Telegram, informează Reuters.

„Deocamdată nu există informaţii despre persoane decedate sau rănite. Anvergura distrugerilor este în curs de clarificare”, a spus Kozitksi, potrivit Agerpres. 

„În condiţiile actuale, este puţin probabil ca Rusia să-şi accelereze semnificativ ritmul de avansare în următoarele 30 de zile”, susţine serviciul de informaţii al armatei britanice în buletinul său regulat asupra situaţiei din Ucraina publicat pe Twitter.

UPDATE 05.58 Orchestra Kalush a explicat de ce a cerut lumii să salveze Azovstal. Oleg Psyuk a mulţumit pentru sprijinul Ucrainei şi a subliniat că orice victorie pentru Ucraina este acum importantă.

“Este o mare problemă pentru ţara noastră, mai mult de o mie de oameni sunt înconjuraţi din toate părţile şi nu pot ieşi. Aşa că cerem ţării să se alăture pentru a ajuta oamenii să iasă. Trebuie să vorbim despre asta, să scriem despre asta. Există multă presă acum. Iar a scrie despre asta, cred că ne va ajuta. … Cerem tuturor să acorde atenţie acestui lucru, este foarte important “, a spus Oleg Psyuk .

Căutările pe Google pentru „ #Azovstal ” au crescut de mai multe ori după ce Orchestra Kalush a făcut apelul pentru salvarea apărătorilor din incinta fabricii, la #Eurovision .

UPDATE 04.15 Ruşii aduc cantităţi mari de clor în Mariupol 

Ocupanţii ruşi importă în mod masiv clor în Mariupol pentru a fi folosit în gropile comune. Cu ajutorul acestuia, invadatorii pot încerca să ascundă urmele crimelor de război din oraş, a spus consilierul primarului din Mariupol Petro Andryushchenko. 

 » Read More