LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucrainienii au ajuns foarte aproape de Herson. Ruşii pierd teren şi la Izium. Înalt comandant rus demis

Distribuiți acest articol!

UPDATE 11.20 Forţele ruse încearcă din nou să avanseze la sud de Izium al Ucrainei, spune Marea Britanie

Probabil că Rusia şi-a reînnoit eforturile pentru a avansa la sud de oraşul Izium din estul Ucrainei în ultimele 48 de ore, a declarat sâmbătă Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Scopul forţelor ruse este să pătrundă mai adânc în regiunea Doneţk şi de a înconjura oraşul asediat Severodoneţk din nord, a spus el pe Twitter.

Dacă civilii ucraineni blocaţi aici nu acceptă o ofertă de deschidere a unui coridor, probabil ca Rusia va găsi în asta o justificare pentru a nu face distincţie între ei şi orice ţinte militare ucrainene din zonă, a adăugat ministerul.

“Forţele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene, dar „inamicul suferă pierderi semnificative în unităţile de infanterie ale Gărzii Ruse şi ale forţelor armate ruse. Şi avansează doar folosind avioane de asalt”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksandr Motuzianyk. 

UPDATE 06.44 Comandantul Forţelor Aeropurtate Ruse a fost concediat din cauza pierderilor grele în rândul paraşutistilor – ISW

Comandantul Forţelor Aeropurtate ale Federaţiei Ruse, generalul colonel Andrei Serdyukov, a fost concediat pentru pierderi masive  printre  paraşutiştii ruşi conform Institutului American pentru Studii de Război (ISW), citând propriile surse  .

Serdyukov a condus operaţiunea de ocupare a Crimeei în 2014, iar mai târziu – din aprilie până în septembrie 2019 – a condus un grup militar rus în Siria. În ianuarie 2022, sub conducerea sa, un contingent CSTO a fost introdus în Kazahstan pentru a suprima protestele.

„Serdyukov a fost acuzat pentru eficienţa scăzută şi pierderile mari în rândul unităţilor ruse de paraşutişti din Ucraina, în special în timpul operaţiunilor din primele săptămâni după invazia pe scară largă de lângă Kiev”,

 » Read More