LIVE TEXT | Război în Ucraina. Un pod de cale ferată, aruncat în aer în regiunea Zaporojie. Armata ucraineană se retrage din Lîsîceansk

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.21 Ce obiective are armata rusă după cucerirea oraşului strategic Lîsîceansk

Capturarea regiunii estice Doneţk este principalul obiectiv al armatei ruse, după victoria asupra oraşului Lîsîceansk, se prezintă într-o evaluare a Ministerului britanic al Apărării.

Ministerul rus al apărării susţine că a asigurat controlul total al oraşului Lîsîceansk. Forţele ucrainene s-au retras din Lîsîceansk pe poziţii defensive pregătite.

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) July 4, 2022

UPDATE 07.53 Cancelarul Olaf Scholz spune că războiul ar putea dura mult timp: Planul lui Putin a fost pregătit de mult timp

Cancelarul german Olaf Scholz susţine, într-un interviu, că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina cu mult timp înainte, motiv pentru care are resurse de a continua războiul pe termen lung.

UPDATE 06.59 Londra va prezenta un plan de susţinere a reconstruirii Ucrainei. „Recuperarea ţării din război, un simbol al puterii democraţiei asupra autocraţiei”

Ministrul britanic al Afacerilor Externe Liz Truss va prezenta luni un plan de susţinere pentru a ajuta Ucraina pe termen lung şi a participa la reconstruirea ţării atunci când războiul cu Rusia se va încheia, potrivit AFP.

 Într-o conferinţă despre reconstruirea Ucrainei la Lugano, în Elveţia, Truss va expune proiectele Marii Britanii pentru sprijinirea ţării pe termen scurt, prin intermediul ajutorului umanitar, dar şi pe termen lung pentru a relansa economia ucraineană oferind expertiza financiară şi economică britanică, a indicat ministerul său într-un comunicat. 

UPDATE 05:00 Nu există un loc 100% sigur în Ucraina, afirmă soţia preşedintelui ucrainean

Olena Zelenski, soţia preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat că în prezent nu mai există niciun loc 100% sigur pe teritoriul ucrainean. Oamenii trăiesc acum într-o tensiune continuă. 

 » Read More