LIVE TEXT | Război în Ucraina. Un sat din Rusia a fost bombardat. Soldaţii ucraineni de la Azovstal, trimişi într-o colonie penitenciară

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.01 Bombardarea şi jefuirea fermelor agricole, noua tactică a armatei ruse

Pe lângă dificultăţile legate de producţie şi exporturi, imaginile filmate de amatori arată că fermele şi depozitele de cereale din Ucraina sunt vizate atacuri ale forţelor armate ruse.

Videoclipurile arată cum sunt bombardate câmpuri, ferme şi silozuri. Potrivit unui expert în securitate alimentară, citat de France24, acestea sunt „încercări intenţionate ale Rusiei de a reduce producţia agricolă ucraineană“. 

New @planet very high resolution image shows how this explosion , allegedly from fertilizer/ ammonium nitrate, at the Agro LLC in Rubizhne destroyed the entire facility, including the grain storage silo’s, leaving a deep crater. https://t.co/ebT5aDUa9i pic.twitter.com/276RTgX7fL

— Wim Zwijnenburg (@wammezz) April 29, 2022

UPDATE 08.33 Un mort şi un rănit în urma unui bombardament în Rusia, în apropiere de graniţa cu Ucraina 

Un bombardament într-un sat din sud-vestul Rusiei, situat la graniţa cu Ucraina, în regiunea Kursk, a provocat moartea unei persoane şi un rănit, a declarat joi guvernatorul acestei regiuni, scrie AFP.

“Un alt atac inamic la Tyotkino, care a avut loc în zori, s-a încheiat, din păcate, cu o tragedie. Pentru moment, ştim despre moartea a cel puţin unui civil’, a declarat Roman Starovoyt pe Telegram, adăugând că alte persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri medicale.

Potrivit primelor informaţii, victima este un şofer de camion care făcea livrări la o distilerie locală şi care a fost lovit „în mod repetat”, a adăugat guvernatorul, sugerând că atacul a avut originea în Ucraina, ca răspuns la invazia rusă lansată din 24 februarie.

Serviciile de urgenţă erau în curs de stingere a incendiilor provocate în satul de aproximativ 4.000 de locuitori,

 » Read More