LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski a apărut sub forma unei holograme la un târg de tehnologie făcând referire la Războiul Stelelor: Vom învinge Imperiul

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.38 Un soldat rus care luptă în Doneţk i-a povestit mamei sale la telefon că starea de spirit a camarazilor săi este groaznică, trei dintre ei fiind deja duşi la Psihiatrie. „Sunt duşi cu pluta”, a spus el.

Serviciul ucrainean de informaţii a prezentat stenogramele şi înregistrarea unei conversaţii la telefon dintre un soldat rus în Ucraina şi mama lui. Tânărul, aflat în aşa-numita Republică Populară Doneţk, i-a relatat greutăţile prin care trece, atât fizic, dar mai ales moral. Trei dintre colegii săi au fost duşi la spitale de psihiatrie, îi mărturiseşte soldatul rus mamei, în conversaţia presărată cu foarte multe înjurături, potrivit Digi24

– Alo!

– Alo! Salut! Cum eşti acolo, iepuraş?

– Cum să fie, rău!

– Ce?

– Deja suntem minus 11.

– Gata, ai grijă de tine, iepuraş, mă auzi?

– Bine, dar cum să mă apăr? Uite, de curând cineva a tras în vesta antiglonţ. Nu mai este bună. Mă auzi?

– Da, iepuraş, te aud.

– Sunt în şoc. Credeam că am murit, că s-a terminat. Au ajuns cioburi în burtă. Am verificat, văd că nu am răni. (…) La noi bat câmpii fără oprire şi fără limite. M-am săturat. Poţi pur şi simplu să înnebuneşti. Poţi să-ţi ieşi din minţi aici. Băieţii sunt duşi cu pluta. Deja trei au fost trimişi în spitale de psihiatrie.

UPDATE 08.36 Ucraina ameninţă că aruncă în aer „Podul lui Putin” din Crimeea

Ucraina a lăsat joi impresia că se pregăteşte să atace podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci – supranumit şi „Podul lui Putin”, care face legătura între Rusia şi Peninsula Crimeea.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au publicat un document de 300 de pagini cu detalii despre construcţia podului afirmând că sunt informaţii din surse oficiale ruseşti.

 » Read More