LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski afirmă că nimeni nu învesteşte mai mult în terorism decât Rusia, iar acest lucru necesită un răspuns legal

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.42 Zelenski a numit un procuror anticorupţie, răspunzând astfel unei cereri în acest sens a UE

Administraţia din Ucraina l-a confirmat joi pe experimentatul investigator Oleksandr Klimenko în funcţia de şef al Parchetului Anticorupţie, răspunzând astfel unei solicitări a Uniunii Europene pe fondul cererii de aderare la blocul comunitar, informează Reuters.

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat pe corupţiei este o prioritate pentru statul nostru, deoarece atractivitatea investiţiilor noastre şi libertatea afacerilor depind de succesul acesteia”, a scris pe Telegram Andrii Iermak, şeful cabinetului prezidenţial al dlui Zelenski.  Klimenko a fost desemnat după un lung proces de selecţie, în urma demisiei predecesorului său, din urmă cu aproape doi ani. Anterior a lucrat pentru biroul naţional anticorupţie, un alt organism de stat care menit a combate corupţia.

Progresul în combaterea corupţiei este unul dintre angajamentele pe termen lung ale autorităţilor de la Kiev faţă de partenerii lor occidentali, iar nevoia de sprijin financiar, politic şi militar a crescut brusc de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. UE a acordat Ucrainei statutul de candidată la începutul acestei luni, plasând-o pe drumul lung spre aderare, dar a transmis că mai rămân încă multe de făcut acolo, inclusiv în direcţia combaterii corupţiei.

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a creat structuri ale organelor teritoriale provizorii ruse în regiunile Herson şi Zaporojie (din Ucraina), anunţă Serviciul de presă al ministerului. ”Structurile organelor de interne ruse teritoriale provizorii în regiunile Herson şi Zaporojie sunt în momentul de faţă în stadiul de formare”, a adăugat Serviciul de presă al MAI al Federaţiei Ruse. citat de rosbalt.ru.

 ”Angajaţii acestor structuri temporare ale poliţiei ruse au început deja să îşi desfăşoare activitatea în regiunile respective, să asigure paza şi ordinea publică pe străzile oraşelor, să asigure siguranţa rutieră,

 » Read More