LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: „Au început un război la scară largă şi se comportă de parcă noi suntem de vină“. Bilanţ nou la Kramatorsk: 57 de morţi

Distribuiți acest articol!

UPDATE 9.35 Rusia ar putea folosi muniţie cu fosfor în Mariupol, unde luptele s-au intensificat şi ar putea crea victime şi în rândul civililor, avertizează ministerul britanic al apărării în ultimul raport privind războiul din Ucraina. De asemenea, ruşii au făcut uz de acest tip de arsenal în regiunea Doneţk.

Britanicii mai spun că armata Ucrainei a reuşit să combată mai multe atacuri ale ruşilor din zonele separatiste din est, Doneţk şi Luhansk, producând mai multe pagube trupelor Moscovei- tancuri, echipamente de artilerie şi blindate, relatează BBC. 

UPDATE 9.30 Cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Viena, potrivit AFP.

Nehammer va fi primul lider european care se va întâlni cu Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

El va merge la Moscova ‘în concertare cu Berlinul şi Bruxellesul, informându-l despre aceasta pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki’, pentru a încuraja dialogul între Ucraina şi Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu Zelenski.

UPDATE 9.16 Regiunea Harkov – Convoi cu blindate ruseşti, distrus de armata ucraineană. Şeful Administraţiei Militare Regionale Harkov, Oleh Sinehubov, a declarat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, armata ucraineană a distrus un convoi cu blindate ruseşti care se îndrepta spre oraşul Izium, potrivit pravda.com.ua. „Un nou succes al armatei noastre: un mare convoi cu echipamente militare şi soldaţi ruşi care se îndrepta spre Izium a fost distrus noaptea trecută. De asemenea, la Olhivka, Forţele Armate Ucrainene au finalizat curăţarea teritoriului, iar soldaţii Brigăzii 92 au descoperit o groapă comună în care erau cadavrele ale soldaţilor ruşi.

 » Read More