LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski denunţă o „crimă de război deliberată a Rusiei” după ce o închisoare cu prizonieri ucraineni a fost bombardată

Distribuiți acest articol!

UPDATE 10.35 Autorităţile instalate de Moscova în teritoriile ocupate din sudul Ucrainei sunt sub presiune pentru a organiza referendumuri de alipire la Rusia, informează Ministerul britanic al Apărării într-un nou buletin asupra evoluţiei războiului dus de Vladimir Putin împotriva ţării vecine.

„Autorităţile locale cel mai probabil forţează populaţia să dezvăluie informaţii personale pentru a alcătui registrele de vot”, anunţă Londra.

Rusia clasifică aceste zone ocupate drept unele aflate sub „administraţie civil-militară”, precizează sursa citată.

Conform buletinului, Rusia a lansat asalturi la scară mică pe linia frontului din Doneţk, dar aceastea au fost respinse de Ucraina.

În acelaşi timp, în zona Herson, forţele ruseşti au realizat două poduri de pontoane şi au introdus un sistem de feribot pentru a înlocui podurile distruse recent de ucraineni.

UPDATE 10.32 Rusia pune condiţii suplimentare în negocierile asupra unui schimb de deţinuţi cu SUA: Asasinul din FSB dorit în libertate de Moscova

Moscova plusează în negocierile asupra unui schimb de deţinuţi cu Washingtonul şi cere predarea unui fost colonel FSB, fostul KGB, condamnat pentru crimă în Germania în afară de cea a traficantului de arme Viktor Bout, spun surse apropiate dosarului pentru CNN.

Washingtonul a propus predarea lui Viktor Bout, supranumit „Negustorul morţii”, în schimbul eliberării baschetbalistei Brittney Griner şi fostului puşcaş marin Paul Whelan.

Însă Moscova nu se declară mulţumită cu această ofertă considerată drept „substanţială” de către Washington şi îşi doreşte includerea unui fost colonel FSB. Este vorba de Vadim Krasikov, un cetăţean rus condamnat la închisoare pe viaţă în Germania pentru uciderea opozantului politic georgiano-cecen Zelimhan Hangoşvili. 

UPDATE 09.38 Germania, ameninţată din nou cu sistarea gazului. Gazprom susţine că turbina reparată în Canada are defecte

Compania rusă Gazprom a susţinut vineri că livrarea de către Canada în Germania,

 » Read More