LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: „În Donbas este iadul“. Bombardamente brutale în mai multe regiuni

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.20 Un nou mesaj de la un luptător rămas în oţelăria Azovstal: „Are loc o operaţiune ale cărei detalii nu am de gând să le dezvălui” 

Soldaţii ucraineni rămaşi în oţelăria din Azovstal refuză să se predea ruşilor. Cei mai mulţi sunt comandanţi şi spun că o capitulare nu intră în discuţie şi că vor lupta până la capăt. Mesajul transmis joi seară de Sviatoslav Palamar sugerează că pregătesc o operaţiune-surpriză.

Au apărut noi dovezi ale crimelor de război comise de soldaţii ruşi la Bucea. Mărturiile oamenilor şi două înregistrări obţinute de The New York Times arată cum paraşutişti ruşi au omorât cel puţin opt bărbaţi într-o suburbie din Kiev pe 4 martie.

Imaginile au fost surprinse pe 4 martie de o cameră de supraveghere şi de un martor care locuia în apropiere. În acestea se poate observa cum opt bărbaţi sunt obligaţi de un soldat rus care îi ameninţa cu arma să meargă pe o stradă din Bucea. Unii dintre ei stăteau cu capul în pământ şi ţineau în mâini curelele celor din faţa lor. Alţii aveau mâinile puse la ceafă.

UPDATE 07.15 SUA vor să ofere Ucrainei rachete avansate anti-navă pentru a lupta împotriva blocadei ruseşti

Casa Albă lucrează pentru a oferi luptătorilor ucraineni rachete antinavă avansate pentru a ajuta la înfrângerea blocadei navale a Rusiei, pe fondul îngrijorării că arme mai puternice care ar putea scufunda navele de război ruseşti ar intensifica conflictul, transmite Reuters.

UPDATE 05:30 Ruşii blochează evacuarea a peste 1.000 de maşini la Zaporizia

Administraţia locală de la Zaporizia transmite că peste 1.000 de maşini care transportau ucraineni au fost impiedicate să treacă pe teritoriul deţinut de Ucraina.

 » Read More