LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: „Încă trebuie să rezistăm. Încă trebuie să luptăm“. Nouă morţi şi 57 de răniţi după atacarea unei baze militare în vestul Lviv

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO – Ziua 18 de război

GALERIE FOTO – Manifestaţii de susţinere a Ucrainei în lume

UPDATE 10.27 Guvernatorul regiunii Lviv spune că nouă oameni au fost ucişi în atacul asupra bazei militare a Centrului Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securităţii din sud-vestul oraşului Lviv. Alte 57 de persoane au fost rănite.

Potrivit Reuters, citată de The Guardian, Maxim Koziţki a confirmat că Rusia a tras 30 de rachete în complex, la aproximativ 50 km sud-vest de Lviv şi la aproximativ 25 km de graniţa cu Polonia, duminică, chiar înainte de ora 6 dimineaţa.

Rapoartele preliminare arătau ă forţele ruse au lansat 8 rachete.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că la instalaţie lucrează instructori militari străini, dar nu este clar dacă au fost prezenţi când a avut loc atacul.

The consequences of the shelling in #Lviv region. pic.twitter.com/pjbEy1D9dS

— NEXTA (@nexta_tv) March 13, 2022

UPDATE 9.57 Grupul de hackeri Anonymous a publicat un mesaj special conceput pentru a ajunge la cetăţenii ruşi, în care se presupune că îi îndeamnă pe ruşi să se ridice împotriva lui Putin şi să-l înlăture de la putere. Potrivit unei traduceri oferite de diverşi comentatori pe Twitter, clipul spune:

„Sunteţi prinşi în spatele unei cortine de fier a propagandei, cu guvernul vostru încercând să vă împiedice să faceţi parte din conversaţia internaţională, de teamă pentru ceea ce aţi putea afla.

Regimul lui Vladimir Putin a comis crime de război în recenta sa invazie a Ucrainei, care a provocat o criză masivă a refugiaţilor şi nenumărate morţi.

Este o situaţie teribilă în care aţi fost puşi,

 » Read More