LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski laudă „artileria modernă“ folosită împotriva ruşilor

Distribuiți acest articol!

UPDATE 08.44 Sondajul Kremlinului: Câţi ruşi ar fi împotriva războiului din Ucraina

Jurnaliştii de investigaţie de la Meduza au reuşit să intre în posesia unui sondaj închis cerut de Kremlin, care indică că, în ciuda propagandei de stat şi a cenzurii totale, un număr mare de ruşi îşi doresc „oprirea imediată” a războiului din Ucraina.

Sondajul a fost realizat la sfârşitul lunii iunie printr-un ordin al Administraţiei Prezidenţiale de la Moscova, iar respondenţii au fost întrebaţi: 

„Unii spun că luptele din Ucraina ar trebui oprite cât mai curând posibil. Alţii cred că luptele nu trebuie oprite acum. Ce punct de vedere este cel mai aproape de tine – primul sau al doilea?” 

Conform documentelor obţinute de un site de investigaţii rusesc, Meduza, 30% din respondenţi au afirmat că ostilităţile din Ucraina ar trebui „oprite cât mai curând posibil”. 

13% din respondenţi au spus că le este dificil să ofere un răspuns, în timp ce 57% sunt de părere că războiul din Ucraina ar trebui să continue. 

Ziariştii de la Meduza spun că autenticitatea documentelor a fost confirmată de o sursă din cadrul Kremlinului, care a văzut sondajul realizat de către VCIOM, centrul rus pentru sondarea opiniei publice. 

Cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani dezaprobă cu un procent de 43% războiul şi doar 41% susţin continuarea atacurilor. Cu cât respondenţii sunt mai în vârstă, cu atât sprijină mai mult războiul din Ucraina. 

Spre exemplu, respondenţii de peste 60 de ani, cu un procentaj de 72% au răspuns pentru continuarea invaziei. 

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, 56% sunt pentru sfârşitul războiului şi doar 19% sunt pentru continuarea sa. 

În Moscova şi Sankt Petersburg circa 40% din locuitori îşi doresc ca ostilităţile să se încheie,

 » Read More