LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski promite că Ucraina „va lua totul înapoi“ de la Rusia. Luptele pentru Severodoneţk continuă

Distribuiți acest articol!

UPDATE 10.41 Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat duminică că au lichidat 30.150 militari ruşi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Ultimul bilanţ al pierderilor ruse publicat oficial de Moscova a fost pe 25 martie, conform căruia 1.351 de militari au fost ucişi în Ucraina.

„30.000. Această cifră enormă ne face să fim bucuroşi? Nu. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple. Dar câtă vreme cât un militar inamic se va afla pe teritoriul nostru, vom contina să fim nefericiţi. Vom continua să fim nefericiţi, indiferent de câte zerouri vom adăuga la această statistică oribilă”, se arată într-un comunicat postat pe contul de Twitter al ministerului ucrainean al Apărării.

Principalele pierderi suferite de forţele ruse cu o zi în urmă au fost înregistrate în direcţia Bahmut, în Donbas, a precizat ministerul ucrainean al Apărării.

Ucrainenii au mai anunţat că au distrus 1.338 de tancuri, 3.270 de maşini blindate, 631 de piese de artilerie şi 203 de lansatoare multiple de rachete de tip Katiuşa (MLRS), 207 avioane, 174 de elicoptere, 504 drone şi 116 rachete de croazieră.

Pe 8 aprilie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a admis că Rusia a înregistrat „pierderi semnificative” în Ucraina.

UPDATE 09.59 Ucrainenii au anunţat sâmbătă seară că au început o ofensivă importantă în sudul ţării. Au atacat în forţă inamicul din direcţia Nikolaev şi ar fi silit armata rusă să se retragă în dezordine spre Herson. La rândul lor, ruşii au anunţat preluarea controlului in Lîman, informaţii neconfirmate de Kiev. Luptele pentru Severodoneţk continuă, forţele ruse efectuând operaţiuni de asalt, a declarat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Luptele pentru oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei continuă, forţele ruseşti efectuând operaţiuni de asalt, transmite Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene,

 » Read More