LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski propune o comisie de anchetă în cazul Kremenciuk. Atac cu rachete în Mykolaiv, cel puţin trei morţi şi cinci răniţi

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.24 Cel puţin trei persoane au fost ucise şi cinci rănite în urma unui atac cu rachete al forţelor ruse asupra unei clădiri rezidenţiale din oraşul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, miercuri, au declarat autorităţile locale care au lansat un efort de salvare pentru supravieţuitori, informează The Guardian.

Primarul Oleksandr Senkevici a declarat că opt rachete au lovit oraşul şi a îndemnat locuitorii să evacueze localitatea. El a spus că clădirea părea să fi fost lovită de o rachetă de croazieră rusă X-55.

Fotografiile de la faţa locului au arătat fum care se ridică dintr-o clădire cu patru etaje, cu etajul superior parţial distrus.

This morning russia hit a residential building in Mykolaiv, killing at least 2 civilians, injuring another 3 – Head of Oblast Administration Vitaly Kim.#RussianWarCrimes pic.twitter.com/8xMxHYgXoO

— Stratcom Centre UA (@StratcomCentre) June 29, 2022

UPDATE 09.15 Boris Johnson susţine că Putin n-ar fi invadat Ucraina dacă era femeie

Boris Johnson a afirmat că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost femeie şi consideră că războiul este un „exemplu perfect de masculinitate toxică”.

Boris Johnson a afirmat că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost femeie şi consideră că războiul este un „exemplu perfect de masculinitate toxică”, potrivit The Guardian. 

Într-un interviu acordat presei germane după summitul G7 de la Schloss Elmau, premierul britanic a declarat că sexul preşedintelui rus este un factor care a contribuit la conflict.

„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident nu este, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, în modul în care a făcut-o. Un exemplu perfect de masculinitate toxică este ceea ce face el în Ucraina”,

 » Read More