LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: Rusia vrea să distrugă fiecare oraş din Donbas. Luptele feroce pentru Severodoneţk continuă

Distribuiți acest articol!

UPDATE 11.19 Încă doi generali ruşi au fost ucişi în Ucraina

Încă doi generali ruşi au fost ucişi în Ucraina, a anunţat consilierul prezidenţial Aleksei Arestovici, potrivit Nexta.

Cei doi ar fi fost ucişi în regiunea Herson, iar unul dintre ei era general al Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) şi primise sarcina să organizeze aşa-zisul referendum pentru anexarea Hersonului la Federaţia Rusă. Aleksei Arestovici nu a oferit alte detalii despre ei.

Cel puţin 10 generali ruşi au fost ucişi în luptele din Ucraina, între care Andrei Simonov, 55 de ani, expert în război cibernetic.

Joe Biden a declarat, vineri, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ”nu a vrut să audă” avertismentele Statelor Unite înainte de invazia lansată de Rusia în Ucraina, relatează Le Figaro.

”Mulţi oameni au crezut că exagerez” când am menţionat un atac rusesc asupra Ucrainei înainte de a începe, a declarat preşedintele american Joe Biden la o recepţie la Los Angeles, menită strângerii de fonduri pentru Partidul Democrat.

”Însă ştiam că avem informaţii în această direcţie. (Preşedintele rus Vladimir Putin) urma să treacă graniţa. Nu era nicio îndoială şi Zelenski nu a vrut să audă”, a adăugat el.

UPDATE 08.43 Zelenski: Acum e timpul ca toţi ucrainenii să fie unul – o naţiune care luptă şi nu permite lumii să îşi îndepărteze atenţia de ceea ce se întâmplă în ţară

Preşedintele Ucrainei a afirmat că se pregăteşte o restaurare pe scară largă a ţării, după război, dar luptele grele care se duc în Donbas vor decide „când va veni acest «după»” şi care vor fi graniţele unde vor fi „stricate” planurile ocupanţilor. „Acum e timpul ca toţi ucrainenii să fie unul – o naţiune care luptă şi nu permite lumii să îşi îndepărteze atenţia de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă în Ucraina”,

 » Read More