LIVE TEXT Război în Ucraina – ziua 12. Zelenski jură să pedepsească atacurile asupra civililor de la Irpin. Armata rusă bombardează Mîkolaiv

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO din Ucraina

GALERIE FOTO proteste în Rusia

UPDATE 09.02 În Rusia, grupurile de activişti au anunţat că un preot care a ţinut o predică împotriva războiului duminică a fost arestat şi urmează să fie dus în faţa instanţei astăzi.

Jurnalistul BBC  Andrei Zaarov a relatat că părintele Ioan Burdin a fost reţinut la scurt timp după ce a ţinut o predică într-o mică biserică din satul Karabanovo.

El a predicat împotriva războiului, a descris localnicilor bombardamentele şi distrugerea în curs de desfăşurare în oraşele ucrainene şi, de asemenea, a distribuit cu distrugerile războiului şi o petiţie pe site-ul parohiei.

Poliţia l-a acuzat de „discreditarea forţelor armate ruse” – o infracţiune votată de Duma de stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului) săptămâna trecută.

UPDATE 08.48 Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, duminică seară, că peste 20.000 de oameni din 52 de ţări s-au oferit deja să lupte în Ucraina, unde vor servi într-o Legiune internaţională nou creată, potrivit Associated Press, preluată de News.ro.

Kuleba nu a precizat câţi dintre voluntarii străini au ajuns deja în Ucraina. 

”Întreaga lume de astăzi este de partea Ucrainei, nu numai în cuvinte, ci şi în fapte”, a afirmat Kuleba la televiziunea ucraineană, preluat de Associated Press. 

Ministrul nu a numit ţările de origine ale voluntarilor.  

UPDATE 8:20 SUA şi Europa au discutat despre modul în care ar putea sprijini un guvern în exil condus de preşedintele ucrainean Zelensky, în cazul în care acesta ar fi nevoit să părăsească Kievul, au declarat oficiali occidentali pentru CNN.

Discuţiile oficialilor au variat de la ideea de a-l susţine pe Zelenski şi pe guvernul său într-o potenţială mutare la Lviv,

 » Read More