LIVE TEXT | Război în Ucraina – Ziua 20. Bombardamente în Kiev. Ruşii au distrus centrul istoric al Harkovului

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 09.31 Potrivit autorităţilor ucrainene, cel puţin două persoane au murit ca urmare a bombardamentelor ruseşti asupra a două blocuri din Kiev.

Russian attack on two residential buildings in Kyiv’s Sviatoshynskyi district in the early morning of March 15 killed at least two people, according to the State Emergency Service of Ukraine.

Photo: State Emergency Service of Ukraine/Telegram pic.twitter.com/admtHXBxb7

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 15, 2022

UPDATE 09.27 

Un bombardament al forţelor ruse a distrus faţada staţiei de metrou Lukyanivska şi birourile din cadrul acesteia, a anunţat reţeaua de metrou din Kiev pe contul de Twitter, transmite BBC.

Staţia Lukyanivska este destul de aproape de centrul Kievului şi a fost închisă din cauza avariilor suferite.

UPDATE 09.06 Coridoarele umanitare de evacuare a locuitorilor ucraineni din patru oraşe din regiunea Sumî a Ucrainei (nord-est) vor fi deschise marţi, a anunţat şeful administraţiei regionale, Dmitri Jiviţki, citat de BBC.

Potrivit unei postări de pe contul de Telegram al lui Jiviţki, coridoarele de evacuare din oraşele Sumî, Konotop, Trosteaneţ şi Lebedîn vor fi deschise între orele 09:00-21:00, ora locală.

UPDATE 08.50 Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, pentru că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susţine invazia, informează Reuters.

Arestovici a precizat  momentul opririi războiului depinde de câte resurse este dispus Kremlinul să folosească în această ofensivă.

“Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme. Vom vedea, eu vorbesc de cele mai târzii date posibile”,

 » Read More