LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 26. Şase morţi în Kiev după un atac asupra unui cartier de business şi locuinţe, alertă chimică la Sumî

Distribuiți acest articol!

Serviciile secrete ucrainene au afirmat că principalele ţinte ale mercenarilor sunt: preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, şeful cancelariei prezidenţiale Andrii Ermak şi prim-ministrul Denis Şmihal.

Preşedintele rus Vladimir Putin „a ordonat personal un alt atac unuia dintre împuterniciţii săi”, a spus Direcţia. „Toate încercările anterioare s-au încheiat cu eşecul şi eliminarea teroriştilor“.

Zelenski ar mai fi fost ţinta a cel puţin trei tentative de asasinat, potrivit The Times .

Secretarul ucrainean al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, Oleksi Danilov, a declarat la 1 martie că o tentativă de asasinare din partea forţelor speciale cecene a fost dejucată şi unitatea a fost „eliminată”. Unitatea specială aparţinea Kadîroviţilor, o organizaţie paramilitară cecenă care luptă alături de forţele ruse în războiul din Ucraina.

O altă tentativă a aparţinut tot unui grup de mercenari Wagner, care are legătură cu guvernul rus.

UPDATE 09.18 Bilanţul atacului de noaptea trecută din Kiev a ajuns la şase morţi, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Şase corpuri eraut întinse, luni dimineaţa, în faţa unui centru comercial, în nord-vestul Kievului, potrivit unui jurnalist AFP.

Zona a fost vizată într-unul dintre cele mai puternice atacuri, care a spulberat vehicule în parcare şi a proocat un crater uriaş.

UPDATE 09.12 Scurgerea de amoniac, de la o uzină lovită de forţele ruse, în regiunea Sumî, a fost oprită după circa două, potrivit autorităţilor ucrainene citate de Nexta. Guvernatorul regiunii a anunţat pe Telegram că nu mai există niciun pericol pentru populaţie din acest punct de vedere.

UPDATE 09.09 „Iadul pe pământ”. Aşa a descris situaţia din oraşul natal Iaroslav Jelezniak, un deputat ucrainean din Mariupol. Iar situaţia este cu adevărat disperată, transmite BBC.

Mariupol a fost înconjurat de forţele ruseşti, care au împiedicat crearea unor coridoare care să permită distribuirea ajutoarelor umanitar.

 » Read More