LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 31. Zelenski susţine că Rusia a pierdut peste 16.000 de militari, contraofensivă pentru eliberarea Hersonului, ONU vorbeşte despre gropi comune în Mariupol

Distribuiți acest articol!

Forţele ruse au cucerit complet singurul centru urban major, Herson, aflat în sudul ţării. În acest moment oraşul este “disputat” deoarece conform unei surse anonime, relatată de Hotnews, nu se ştie exact cine deţine controlul.

„Nu putem spune exact cine deţine controlul asupra Hersonului, dar adevărul este că nu mai este sub controlul Rusiei la fel de ferm ca înainte”, a declarat un oficial al Pentagonului. 

Rusia a declarat că vrea să îşi concentreze eforturile pe eliberarea estului Ucrainei. De asemenea, ruşii au afirmat că au pierdut 1.351 de soldaţi în prima lună de ofensivă militară pe teritoriul ucrainean.

Zelenski afirmă că Rusia a pierdut până acum peste 16.000 de militari

Liderul ucrainean a vorbit într-un nou video despre pierderile ruşilor printre care se regăsesc şi comandanţi de rang înalt. Acesta precizează că până în prezent nu s-au raportat generali sau amirali ruşi ucişi, dar afirmă că în numărul confirmat de el se află un comandant al uneia dintre armatele invadatorilor şi un secund la comanda Marinei Mării Negre, relatează news.ro.

”Printre ei se numără şi comandanţii de rang înalt. Până acum nu s-a raportat că ar fi fost ucişi generali sau amirali ruşi. Totuşi, în acest număr avem un comandant al uneia dintre armatele ocupanţilor şi un secund la comanda Marinei Mării Negre”, a spus Zelenski într-un video postat pe internet. 

Zelenski a relatat mai multe detalii şi despre coridoarele umanitare organizate în ultima săptămână pentru salvarea cetăţenilor din oraşul Mariupol. Acesta a afirmat că au fost asigurate 18 coridoare umanitare prin care s-au salvat peste 37.000 de persoane, dintre care aproape 27.000 din cel mai asediat oraş ucrainean, Mariupol. 

„Toate aceste crime de război împotriva civililor din Mariupol şi din alte oraşe ale Ucrainei vor continua să informeze naţiunile lumii”,

 » Read More