LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 38. Rachete lansate din Belarus. Ruşii se retrag din nordul Ucrainei şi plănuiesc atacuri în Donbas şi Harkov

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.06 Noi imagini din satelit arată că Forţele ruse s-au retras de la Aeroportul Antonov din Gostomel, la 29 de kilometri nord-vest de Kiev, conform CNN.

UPDATE 09.05 Două oraşe din centrul Ucrainei au fost atacate cu rachete în ultimele ore. În atacuri au fost distruse elemente de infrastructură şi clădiri rezidenţiale, a anunţat Dmitri Lunin, şeful administraţiei regionale din Poltava, potrivit The Guardian.

“Poltava. O rachetă a lovit facilităţi de infrastructură noaptea trecută. Kremenciuk. Multe atacuri asupra oraşului dimineaţa”, a notat Dmitri Lunin în social media.

Poltava este reşedinţa regiunii cu acelaşi nume, la est de Kiev, iar Kremenciuk este unul dintre oraşele mari din zonă.

UPDATE 09.00 SUA au anulat testarea rachetei balistice intercontinentale Minuteman III, potrivit Reuters. Cu o rază de acţiune de aproape 10.000 km, racheta cu capabilităţi nucleare este o componentă cheie a arsenalului militar al armatei americane.

Este a doua oară când se amână testarea. Primul test era programat pentru 2 martie, adică la puţin timp după ce Vladimir Putin a declanşat războiul din Ucraina.

UPDATE 08.55 Cel puţin 40 de membri ai Regimentului de elită 331 Gardă de paraşutişi ruşi au murit până în prezent, potrivit datelor cu sursă deschisă consultate de BBC.

În orice război, există unităţi care se deosebesc şi altele care devin simbol al eşecului.

Regimentul 331 Gardă Paraşutişti avea mari speranţe să facă parte din prima categorie, însă acum reprezintă dezintegrarea planurilor Rusiei pentru un război-fulger.

Soldaţii făceau parte dintr-o coloană care a avansat în Ucraina din Belaurs, în frunte cu forţele aeropurtate ale Rusiei. Avansul lor către Kiev a fost rapid atras într-un blocaj distructiv în districte de la marginea capitalei.

UPDATE 08.10 Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis,

 » Read More