LIVE TEXT | Rusia a invadat Ucraina. Armata rusă anunţă că a scos din serviciu baze aeriene. Putin vrea „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei

Distribuiți acest articol!

UPDATE 9.39 Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis, joi, că preşedintele SUA Joe Biden nu va trimite trupe americane în Ucraina, care să lupte contra Rusiei.

„Nu vom fi implicaţi într-un război cu Rusia şi nici nu vom trimite soldaţi în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia.

Nu ştiu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca preşedintele să trimită soldaţi americani în Ucraina care să lupte cu Rusia”, a declarat Jen Psaki.

UPDATE 9.35 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le cere partenerilor ajutor pentru a închide spaţiul aerian al Ucrainei. Comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei a dat ordin să se provoace pierderi maxime invadatorilor.

UPDATE 9.29 Autorităţile din Ucraina susţin că Rusia mută echipamente militare în sud-estul ţării din Crimeea anexată, potrivit Reuters. 

Un fotograf Reuters a fotografiat tancuri şi transportoare blindate care se îndreptau spre oraşul Mariupol, din estul Ucrainei.

UPDATE 9.19 Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit.

În Mariupol, şapte clădiri rezidenţiale au luat foc, un obuz a lovit aerodromul Kramatorsk.

În Luţk, postul pompierilor a fost avariat, nimeni nu a fost rănit. În urma bombardării aerodromului, o persoană a fost rănită.

FOTO AFP

La Poltava a fost semnalat un „raid aerian”. Incendiu în depozitele militare din sat. Raduşinţi (regiunea Poltava).

La Hmelniţki, un obuz a lovit pista unui aerodrom militar.

În Nijin, şase oameni s-au trezit sub dărâmăturile de pe aerodrom, se lucrează pentru eliberarea lor.

O unitate militară din Kamenka Buzskaia, din regiunea Liov,

 » Read More