LIVE TEXT Situaţie tensionată în Donbas: Obuze au căzut în apropierea ministrului de Interne al Ucrainei, în timp ce Zelenski cere un calendar clar de aderare la NATO

Distribuiți acest articol!

UPDATE 20:50 O tentativă a mediatorilor internaţionali de a organiza o întâlnire între reprezentanţi ai Ucrainei şi ai Rusiei cu privire la situaţia actuală a eşuat, sâmbătă, delegaţia Rusiei lipsind la apel, relatează cnn.com.

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc sub auspiciile Trilateral Contact Group pentru Ucraina, prezidat de un reprezentantt al OSCE, ambasadorul Mikko Kinnunen.

UPDATE 20:00 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, la CNN, că sancţiunile împotriva Rusiei ar trebui să fie anunţate înainte de o eventual atac contra Ucrainei.

UPDATE 19:55 Ucraina a publicat înregistrări video cu bombardamente efectuate sâmbătă dimineaţă de separatiştii proruşi împotriva unui camion umanitar.

Corespondenţii străini aflaţi în zonă sunt de asemenea vizaţi de tiruri, după cum arată un filmuleţ distribuit de Fox News.

UPDATE 19:30 Un al doilea soldat ucrainean a fost ucis sâmbătă pe frontul din estul Ucrainei, informează AFP care citează un comunicat al Armatei.

Bilanţul reprezintă primele decese în cadrul armatei ucrainene după mai bine de o lună. Alţi patru militari sunt răniţi şi au fost internaţi, potrivit comunicatului Armatei, care îi acuză pe separatişti de zeci de încălcări ale armistiţiului care teoretic ar fi încă în vigoare.

UPDATE 19:10 Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a afirmat, sâmbătă, la conferinţa de securitate de la Munchen, că Ucraina s-ar putea confrunta cu “cel mai rău scenariu” săptămâna viitoare.

“Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu şi acesta s-ar putea întâmpla săptămâna viitoare. Adevărul este că Rusia vrea să dea ceasul înapoi, vrea să îl dea înapoi până la anii 1990 şi înainte de aceştia”, a spus Truss, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Ministrul a subliniat că în ultima săptămână au apărut multe informaţii false venite dinspre Rusia.

 » Read More