LIVE TEXT | Ucraina, a 15-a zi de război. Negocieri de pace în Antalya, în timp ce Pentagonul respinge livrarea de MiG-uri poloneze Kievului, iar Rusia recunoaşte că a folosit arme termobarice

Distribuiți acest articol!

GALERIE FOTO

UPDATE 9.47 De la începutul războiului declarat de Rusia împotriva Ucrainei, pe data de 24 februarie, şi până în momentul de faţă, invadatorii ruşi au lansat în total asupra Ucrainei peste 710 rachete, potrivit unui raport remis de Pentagon. Aproape toate rachtele ruseşti lansate asupra Ucrainei au fost îndreptate spre regiunile de est ale ţării, anunţă surse de la Pentagon.

UPDATE 9.42 La Berdiansk, oraş ucrainean ocupat recent de ruşi, invadatorii au anunţat, la postul local de radio, că localnicii vor putea obţine paşapoarte ruseşti în două zile – scrie Ukrainska Pravda. 

„De asemenea, ocupanţii promit că vor şterge toate datoriile pe care oamenii le au la furnizorii de utilităţi. La radio, răsună imnul Rusiei şi sunt transmise informaţii de la propagandişti” – a declarat un ucrainean din Berdiansk, citat de Ukrainska Pravda.

 Între timp, la Melitopol, oraş aflat la 120 de kilometri de Berdiansk, invadatorii ruşi anunţă la radio că a început campania de semănat şi că fermierii vor avea acces pe piaţa rusă. Oleksandr Staruh, şeful administraţiei militare regionale din Zaporijjia, a declarat că jurnaliştii din Berdiansk sunt nevoiţi să transmită propagandă rusă, fiind ameninţaţi de către invadatori.

UPDATE 9.39 SUA avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina sau va crea o operaţiune cu fals pretext pentru a le folosi. Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a acuzat Moscova de răspândirea de acuzaţii false că SUA dezvoltau arme chimice în Ucraina.

Psaki a făcut declaraţiile după ce ministrul apărării rus a pretins că forţele ucrainene au transportat aproximativ 80 de tone de amoniac la o localitate din Harkov, fără a aduce dovezi

Multe dintre acuzaţiile aduse de Rusia sunt de fapt o justificare a acţiunilor lor militare în faţa propriului popor,

 » Read More