LIVE TEXT | Ziua 27 de război în Ucraina. Convoi civil plecat din Mariupol, atacat în Zaporojie. Biden spune că Putin are în vedere utilizarea armelor chimice

Distribuiți acest articol!

UPDATE 09.05 Forţele armate ucrainene anunţă marţi dimineaţa, într-un mesaj postat pe Facebook, că au preluat controlul asupra Makariv, un oraş situat la 48 de kilometri vest de Kiev, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Steagul statului ucrainean a fost ridicat în oraşul Makariv”, în timp ce ruşii se retrăgeau, anunţă armata ucraineană.

Oraşul Makariv a fost devastat de atacuri ruse.

Un atac cu mortiere s-a soldat, la 19 martie, cu şapte morţi şi cinci răniţi, potrivit poliţiei locale.

Bombardarea unei brutării industriale, la 7 martie, s-a soldat cu şapte morţi.

UPDATE 08.47 O înregistrare video – verificată de BBC – arată rachete termobarice, cunoscute şi sub numele de bombe cu vid, fiind lansate în Ucraina.

Videoclipul, de la Miliţia Populară din autodeclarata Republica Populară Doneţk, arată că rachetele sunt trase de pe un lansator de rachete multiple TOS-1A de fabricaţie rusă.

Armele termobarice sunt controversate, deoarece sunt mult mai devastatoare decât explozivii convenţionali de dimensiuni similare şi au un impact teribil asupra oricui este prins în raza lor de explozie.

UPDATE 08.03 Armata ucraineană susţine, într-un raport dat publicităţii marţi dimineaţa, că forţele ruse mai au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile, informează The Guardian.

“Conform informaţiilor pe care le avem, forţele ruse de ocupaţie care acţionează în Ucraina au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile”, se arată în raport.

Oficialii ucraineni au precizat că situaţia este la fel şi în ceea ce priveşte combustibilul.

UPDATE 07.25 Forţele ruse „şi-au sporit prezenţa aviaţiei în spaţiul aerian al Ucrainei” în ultimele 24 de ore, anunţă armata ucraineană, potrivti BBC.

„Pe lângă utilizarea multor vehicule aeriene fără pilot, inamicul foloseşte bombardiere, avioane de asalt şi de luptă,

 » Read More