LIVE VIDEO Protest în centrul Chişinăului, în susţinerea procurorului general, Alexandru Stoianoglo

Distribuiți acest articol!

UPDATE 12.40 Deputatul Vlad Bătrîncea a cerut demisia „tuturor care instrumentează cazul lui Stoianoglo”.

UPDATE 12.30 La protest sunt prezenţi şi ex-preşedinţii de ţară, Vladimir Voronin şi Igor Dodon. 

UPDATE 12.15 Mulţimea scandează: „Jos Maia Sandu!” şi cere eliberarea lui Stoianoglo din arest la domiciliu. 

UPDATE 12.05 Deputatul Socialist Vlad Bătrîncea a declarat că socialiştii „nu vor permite întoarcerea la statul capturat” şi să fie „instaurată dictatura”. Deputatul susţine că Stoianolgo a fost reţinut ilegal. În acest sens, el a condamnat „percheziţiile politice” şi „dosarele penale la comandă”. 

Ştirea se actualizează. 

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, deşi procurorul de caz, Victor Furtună, a solicitat 30 de arest preventiv.

Stoianoglo se declară nevinovat. El susţine că este vorba despre un dosar politic, deschis la comanda preşedintelui Maia Sandu, pe motiv că partidul ei, PAS, ar dori să acapareze toată puterea în stat.

Stoianoglo a spus că nu există probe ce l-ar putea băga după gratii, subliniind că este gata oricând să-şi demonstreze nevinovăţia.

La scurt timp după reţinerea lui Stoianoglo a fost reţinut şi adjunctul lui, Ruslan Popa, într-un dosar penal deschis pentru îmbogăţire ilicită.

Amintim că Maia Sandu a solicitat Procuraturii Generale să informeze societatea „plenar şi la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum şi despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii.”

Fostul şef de stat, Igor Dodon, a criticat reţinerea procurorului general, Alexandru Stoianoglo. El a declarat că „asistăm la uzurparea puterii de stat”, iar „Moldova se transformă în stat capturat”. 

Dodon a chemat lumea în stradă,

 » Read More