LIVETEXT Comandanţii ruşi au primit ordinele de atac, anunţă presa americană. Separatiştii îşi plasează artileria printre clădirile rezidenţiale pentru ca Ucraina să ucidă civili

Distribuiți acest articol!

UPDATE 20:05 Conducerea armatelor ruseşti a primit deja ordinele de atac în vederea invadării Ucrainei, conform unor surse din serviciile de informaţii americane citate de CBS.

SUA au informaţii despre faptul că armata rusă a primit ordine de invadare a Ucrainei, comandanţii de pe teren făcând planuri cu privire modul în care vor ataca pe câmpul de luptă, susţine televiziunea americană CBS.

Informaţiile obţinute arată că „ei fac tot ce ar face comandanţii americani dacă primesc ordin pentru a merge înainte“, a afirmat David Martin, corespondent CBS News.

După săptămâni în care a avertizat că o invazie rusă a Ucrainei este iminentă, preşedintele Biden a declarat vineri aceleiaşi surse că este „convins” că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina şi a spus că SUA consideră că forţele ruse intenţionează să atace în „zilele următoare”.

UPDATE 19:10 OSCE organizează, luni, o reuniune extraordinară a reprezentanţilor săi permanenţi, în tentativa de a găsi o soluţie pentru criza legată de Ucraina, a anunţat preşedinţia poloneză a organizaţiei, potrivit Le Figaro, preluat de News.ro.

OSCE răspunde astfel unei solicitări a Ucrainei în contextul în care tensiunile dintre Rusia şi Occident cu privire la subiectul Ucraina sunt la cel mai înalt nivel.

„Inamicul ştie perfect că avem toate motivele să răspundem în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU. Şi nu lăsăm nepedepsite acţiunile forţelor de ocupaţie. Dar sunt mândru de modul în care armata noastră gestionează situaţia. Acţionează foarte atent şi ştiu să răspundă la milimetru. De aceea tot fluxul de falsuri produse de propaganda rusă nu are niciun efect. Nimeni nu le crede“, a subliniat Reznikov.

Ministrul a remarcat că valul de dezinformare nu face decât să convingă pe toată lumea că Ucraina se apără de un agresor josnic care este gata să sacrifice femei şi copii pentru a distruge lumea. 

 » Read More