LIVETEXT Război în Ucraina. Peste 650 de procese de trădare au fost înregistrate, afirmă Zelenski

Distribuiți acest articol!

UPDATE 06:15 Armata ucraineană a eliminat aproape 38.300 de militari ruşi, de la începutul războiului, dintre care 160 numai în ultima zi, conform presei ucrainene

Între 24 februarie şi 17 iulie, apărătorii Ucrainei au eliminat aproape 38.300 de invadatori ruşi, dintre care 160 numai în ultima zi, potrivit Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, relatează Ukrinform. De asemenea, Forţele Armate au distrus 1.684 tancuri inamice, 3.879 vehicule blindate de luptă, 846 sisteme de artilerie, 248 tunuri antiaeriene, 110 sisteme de apărare antiaeriană, 220 de avioane de luptă, 188 de elicoptere, 688 UAV-uri, 166 rachete de croazieră, 15 nave de război/cuteri, 2.746 camioane şi cisterne şi 68 unităţi de echipament special.

În ultima zi, inamicul a suferit cele mai mari pierderi în zona Bakhmut, notează raportul, adăugând că actualizarea bilanţului militarilor ruşi în zona menţionată va fi verificată în continuare.

UPDATE 06:00 Jurnalista rusă anti-război Marina Ovsyannikova ar fi fost reţinută

Jurnalista de televiziune rusă care a protestat împotriva războiului Moscovei împotriva Ucrainei, Marina Ovsyannikova, a fost reţinută, potrivit avocatului ei. Ea s-a întors recent în Rusia, după ce a lucrat pentru ziarul german Die Welt, transmit AFP şi dpa.

Avocatul ei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat arestarea acesteia pentru agenţia de presă de stat Ria-Novosti, dar a spus că nu ştie unde a fost dusă Ovsyannikova. “Presupun că are legătură, într-un fel sau altul, cu actul ei de protest”, a adăugat el. “Marina a fost reţinută”, a scris şi anturajul ei pe contul de Telegram al jurnalistei. “Nu există nicio informaţie despre locul în care se află”.

Zelenski i-a transmis premierului canadian Justin Trudeau că ucrainenii nu vor accepta niciodată decizia Canadei de a returna turbina Nord Stream Germaniei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski spune că a vorbit cu premierul canadian Justin Trudeau,

 » Read More