Lumea se pregăteşte de un al doilea Crăciun pe timp de pandemie. Festivităţile, date peste cap de Omicron

Distribuiți acest articol!

La Betleem, unde s-a născut Isus Cristos potrivit creştinilor, sectorul hotelier, care aştepta un aflux de turişti, îşi exprimă dezamăgirea.

În urma unei plasări într-o carantină aproape totală anul trecut, Israelul şi-a închs din nou frontierele.

La fel ca în 2020, slujba de la miezul nopţii este rezervată unui cerc restrâns de credincioşi, numai pe bază de invitaţie.

Procesiunea condusă de către Patriarhul latin al Ierusalimului Pierbattista Pizzaballa urmează însă să atragă mai multă lume decât anul trecut, mulţumită unor restricţii mai suple.

La Vatican, mii de persoane sunt aştetate vineri la tradiţionala slujbă de Crăciun a Papei Francisc, la ora locală 19.30 (20.20, ora României), în Bazilica Sfântul Petru, la Roma, spre deosebire de anul trecut.

Suveranul Pontif urmează să acorde sâmbătă, la ora loală 12.00 (13.00, ora României), cea de-a opta binecuvântare Urbi et Orbi în Piaţa Sfântul Petru.

În alte părţi ale lumii – Olanda se află în carantină, pe Broadway au fost anulate spectacole de Crăciun, iar Spania a reimpus purtarea obligatorie a măştii de protecţie în exterior – adunările urmează să fie, în general, mai relaxate decât anul trecut.

În Franţa, în pofida unui număr-record de cazuri înregistrat în ultimele 24 de ore joi, mulţi au decis să se întâlnească cu membri ai familiei în cele patru coţuri ale ţării. Compania naţională franceză de căi ferate (SNCF) a vândut peste 3,2 milioane de bilete pentru vacanţa de Crăciun, un record al societăţii de transport feroviar, reprezentând o creştere cu 50% faţă de Crăciunul din 2020.

Milioane de americani se pregătesc, şi ei, să traverseze ţara, în pofida faptului că valul omicron a depăşit deja vârful variantei indiene (delta), iar spitalele duc lipsă de paturi libere. Călătoria multora dintre ei s-ar putea dovedi complicată,

 » Read More