Mai mulţi oligarhi au părăsit Ucraina în ultimele zile cu avioane private

Distribuiți acest articol!

Conform sursei citate, 20 de avioane private sau închiriate au plecat doar duminică de la Kiev către ţări europene.

Printre persoanele plecate din Ucraina figurează oligarhii Rinat Ahmetov şi Boris Kolesnikov, care a deţinut şi postul de vicepremier. Ahmetov s-ar afla din 30 ianuarie la Zurich, în Elveţia. Însă Kolesnikov dă asigurări că se află în Ucraina şi nu intenţionează să părăsească ţara, menţionând că avionul său a plecat la Praga, capitala Cehiei, pentru o revizie tehnică.

Milionarul Igor Abramovici a închiriat la rândul său un avion pentru 50 de persoane cu destinaţia Viena, capitala Austriei. Ukrainskaia Pravda scrie că persoanele de la bord sunt membri ai familiei şi rude ale lui Abramovici.

Şi oamenii de afaceri Viktor Pinciuk şi Vadim Novinski au plecat din Ucraina. Cel de-al doilea a părăsit Kievul pe 10 februarie cu destinaţia Munchen. Alţi oameni de afaceri care au părăsit Ucraina sunt Aleksandr Iaroslavski, Andrei Stavniţer, Vadim Nesterenko, Vadim Stolar şi Vasili Hmelniţki. Serviciul de presă al lui Stavniţer susţine că acesta a plecat într-o călătorie de afaceri, dar se va întoarce în Ucraina. Şi serviciul de presă al lui Hmelniţki susţine acelaşi lucru, menţionând că zborul de întoarcere este prevăzut pentru 20 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More