Mai mulţi poliţişti riscă închisoare după ce au răpit, în apropiere de Chişinău, un fost „ministru” din Transnistria şi l-au predat autorităţilor neconstituţionale

Distribuiți acest articol!

Astfel, foştii funcţionari cu statut special din cadrul MAI ar fi săvârşit o serie de acţiuni ilegale în privinţa unui fost conducător al aşa-zisului „departament de interne” din regiunea transnistreană, manifestate prin filarea (urmărirea vizuală) ilegală pe teritoriul Republicii Moldova, răpirea şi transmiterea acestuia autorităţilor nerecunoscute din stânga Nistrului.

În acest sens, pe parcursul lunii iulie 2018, au fost realizate ilegal şi neîntemeiat măsuri speciale de investigaţie în privinţa unui cetăţean al Republici Moldova, care la data de 27 iulie 2018, a fost oprit în trafic de către angajaţi ai IGP, în apropiere de municipiul Chişinău, şi cu participarea unor persoane neidentificate la moment, exponenţi ai structurilor de forţă din Transnistria, a fost răpit, fiind transportat la Tiraspol. În consecinţă, victima acţiunilor ilegale a fost plasat în detenţie de către autorităţile neconstituţionale ale Transnistriei.

Ca urmare, victimei faptelor penale i-au fost cauzate daune în proporţii considerabile drepturilor şi intereselor ocrotite de lege, manifestate prin încălcarea gravă a drepturilor fundamentale ale acestuia – dreptul la libertate, dreptul la un proces echitabil, dreptul de acces la justiţie, dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, au fost utilizate abuziv instituţii de stat în scopul realizării unor interese personale şi de grup, cât şi cele materiale. La fel, persoanele implicate ar fi acţionat în scopul şi în interesele unor indivizi şi structuri ce acţionează subversiv şi în afara câmpului constituţional al Republicii Moldova.

În cazul în care vinovăţia persoanelor implicate va fi dovedită, acestea riscă închisoare de la 10 la 13 ani (calificarea: art.164 alin.(3) lit.a), 327 alin.(3) Cod penal).

Amintim că, în 2018, Radio Chişinău a scris că un fost aşa-zis ministru de la Tiraspol ar fi fost răpit în apropiere de Chişinău, de persoane neidentificate, şi transportat în transportat în Transnistria.

 » Read More