Maia Sandu de acord cu programul AUR: Averile infractorilor confiscate

Distribuiți acest articol!

Președintele Maia Sandu este de acord cu programul Alianței pentru Unire Românilor: averile infractorilor trebuie confiscate. Ea a anunțat că pregătește o lege în acest sens deoarece legislația actuală nu permite ca funcţionarii cu averi dobândite ilicit să fie traşi la răspundere.

Una dintre primele legi pe care le voi propune următorului Parlament, şi pentru asta avem nevoie de oameni cinstiţi, va fi legea privind confiscarea averii. Noi avem astăzi o lege, dar care nu funcţionează. Ştiţi ce se întâmplă astăzi? ANI, care e departe de a fi şi ea ideală, trebuie să demonstreze că un judecător sau ministru sau deputat nu a avut venit legal ca să aibă o astfel de avere. Ceea ce vreau eu să propun e ca nu ANI să facă asta, ci fiecare om în parte să vină cu dovada. Asta va fi mult mai uşor”, a declarat Maia Sandu la JurnalTV. 

Preşedintele a explicat că şi în acest caz „rămâne oricum problema justiţiei, pentru că fiecare poate să meargă în instanţă dacă nu e de acord”.

Dacă mergi la judecată şi se întâmplă aşa cum s-a întâmplat zilele trecute, când unui deputat i s-a spus că trebuie să întoarcă câteva sute de mii de lei, iar instanţa a spus că nu – atunci fără reforma sistemului judecătoresc va fi foarte greu de făcut ceva. Dar pentru viitorul Parlament, din partea mea, vor fi legi foarte dure privind reforma justiţiei”, a mai anunţat Maia Sandu.