Maia Sandu îndeamnă populația să iasă în stradă pentru a face jocurile politice din justiție

Distribuiți acest articol!

În Republica Moldova, președintele Maia Sandu critică decizia Parlamentului de anulare a hotărârii prin care Domnica Manole a fost desemnată judecător al Curții Constituționale și cea prin care Boris Lupașco a devenit judecător la Curte. Jocuri politice au loc în justiția din Moldova, acolo unde Maia Sandu susține că vrea stabilitate. Mai mult, președintele îndeamnă populația să fie pregătită să iasă în stradă, poate Maia Sandu va isca un război civil..

„Vreau să le spun cetățenilor să fie gata, sper să nu fie nevoie, dar în cazul în care va fi nevoie să fie gata să ieșim și să ne apărăm dreptul constituțional la alegeri. Foarte mulți cetățeni susțin acest obiectiv de a declanșa alegerile și de a pune punct acestei crize”, a spus Maia Sandu.

Mai mult, șeful statului cere organelor de forță să nu permită destabilizarea situației din țară.

„Am trimis un mesaj clar organelor de forță să nu se lase implicate în îndeplinirea unor ordine neconstituționale, ilegale. Ci să asigure ordinea constituțională, inclusiv securitatea membrilor Curții Constituționale.

Am solicitat Procuraturii Generale să investigheze deciziile luate de Parlament și să stabilească în ce măsură aceste acțiuni pot fi calificate drept acțiuni de uzurpare a puterii în stat”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu nu exclude eventualitatea unor proteste în masă pentru a insista pe organizarea cât mai grabnică a alegerilor anticipate.

Navigare în articole