Marina Tauber rămâne în cursa electorală. Procesul în cazul candidatului Partidului „ŞOR” pentru Primăria Bălţi va continua şi după alegeri

Distribuiți acest articol!

Menţionăm că, în cazul în care şi Curtea de Apel Bălţi va emite o sentinţă similară, Partidul „ŞOR” se va putea adresa în instanţa superioară, adică la Curtea Supremă de Justiţie. Acest lucru înseamnă că este practic imposibil ca toate aceste demersuri judiciare să se încheie până în ziua alegerilor.

Solicitat să comenteze decizia Judecătoriei Bălţi, reprezentantul legal al Marinei Tauber la CEC, Vadim Banaru, a menţionat că aceasta este vădit ilegală şi va fi contestată în instanţele ierarhic superioare.

„Suntem martorii la o nouă hotărâre care are conotaţie politică. Atenţie însă, această hotărâre nu este executorie. Marina Tauber rămâne în continuare în cursă. Următoarea instanţă care urmează să pronunţe o decizie este Curtea de Apel Bălţi. Buletinele de vot au fost deja tipărite. În acestea au fost incluşi doi concurenţi electorali, inclusiv Marina Tauber”, a declarat Vadim Banaru, reprezentantul Marinei Tauber la CEC, după pronunţarea hotărârii Judecătoriei Bălţi.

Prin urmare, duminică, 5 decembrie, locuitorii din Bălţi care vor merge să voteze vor avea de ales între doi candidaţi, Marina Tauber şi Nicolae Grigorişin. Buletinele de vot au fost deja tipărite şi au fost transmise în secţiile de votare.

Sâmbătă dimineaţă, Marina Tauber a ieşit într-un live pe Facebook şi a reiterat că judecătorii sunt intimidaţi şi presaţi să adopte o decizie favorabilă CEC-ului, direct de către preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă, şi şeful SIS, Alexandru Esaulenco.   

Amintim că expertul politic Dionis Cenuşa a criticat decizia Comisiei Electorale Centrale de a propune excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi din Bălţi.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova consideră ilegală decizia Comisiei Electorale Centrale de a cere Judecătoriei Bălţi excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerile locale noi din Bălţi.

 » Read More