Marius Diaconescu despre Basarabia: Rusia nu este dispusă să piardă aceste alegeri parlamentare

Distribuiți acest articol!

Rusia nu este dispusă să piardă controlul în Republica Moldova și a intrat deja în campanie electorală după ce parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, scrie analistul Marius Diaconescu pe blogul său de pe adevărul.ro .

Parlamentul de la Chișinău s-a dizolvat după ce Maia Sandu a ajuns președinte iar fracțiunile parlamentare nu au ajuns la un consens cu privire la numele celui care ar trebui să fie prim-ministru. Aflată într-o profundă criză politică, economică și sanitară factorii politici de la Chișinău au dat totul la o parte pentru a-și urmări fiecare propriul interes politic.

Parlamentul a fost dizolvat şi au fost programate alegerile parlamentare anticipate în 11 Iulie a.c. Viitorul european al Republicii Moldova este acum în mâna alegătorilor. Rusia nu este dispusă să piardă la Chişinău, aşa că a început deja campania electorală” scrie Marius Diaconescu.

Acesta mai subliniază că toate partidele din parlament vor avea de pierdut deoarece mulți își vor pierde mandatele și sunt partide care vor dispărea. Nici PAS și PSRM nu vor sta prea bine și sunt șanse să nu obțină majoritatea pe care o visa fiecare:”

“În ultimele 5 luni am asistat la un meci permanent între Parlamentul condus neoficial de Igor Dodon, fostul preşedinte al R. Moldova, şi preşedintele Maia Sandu. Înainte de alegerile prezidenţiale toate partidele politice au declarat că doresc organizarea urgentă a alegerilor parlamentare anticipate. După câştigarea fotoliului prezidenţial de către Maia Sandu, doar partidul din care provine noul preşedinte, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), a rămas consecvent în susţinerea proiectului anticipatelor. Absolut toate celelalte partide sunt dezavantajate în alegerile parlamentare anticipate, deoarece mulţi dintre actualii deputaţi nu se vor mai regăsi în viitorul Parlament, iar unele partide vor dispărea de pe eşichierul politic”.