Medic din SUA, despre mitul conform căruia persoanele vaccinate ar răspândi SARS-CoV-2 la fel ca cele nevaccinate: Această neînţelegere este o ruşine

Distribuiți acest articol!

„Această neînţelegere, născută în urma afirmaţiilor confuze ale autorităţile de sănătate publică şi din titlurile de presă înşelătoare, este o ruşine. Propagă frică inutilă în rândul persoanelor vaccinate, subminând totodată înţelegerea publicului despre importanţa şi eficacitatea vaccinării. Deci, permiteţi-mi să clarific un lucru: persoanele vaccinate nu sunt la fel de susceptibile să răspândească coronavirusul ca cei nevaccinaţi. Chiar şi în Statele Unite, unde mai mult de jumătate din populaţie este complet vaccinată, cei nevaccinaţi sunt responsabili pentru majoritatea covârşitoare a transmiterii”, a declarat Craig Spencer, medic de urgenţă şi director de sănătate globală în medicină de urgenţă la New York Presbyterian / Columbia University Medical Center, conform The Atlantic.

Medicul pune confuzia pe seama unei declaraţii eronate:

„Înţeleg de ce oamenii sunt confuzi. În aprilie, după luni de zile în care experţii în sănătate publică au promovat cu prudenţă meritele vaccinării, directorul CDC, Rochelle Walensky, a proclamat triumfător că „persoanele vaccinare nu sunt purtătoare ale virusului” citând eficienţa serurilor. Mai târziu, CDC şi-a retras declaraţia, dar titluri precum „Este oficial: oamenii vaccinaţi nu transmit COVID-19” au ajuns la urechile multora care au acum impresia că, pe lângă protecţia lor remarcabilă împotriva infecţiei cu coronavirus, imunizarea i-ar împedica să transmită altora boala” a explicat medicul,

Conform medicului, oamenii de ştiinţă şi cercetătorii s-au opus, avertizând că nu există suficiente date care să susţină o astfel de idee. Pe măsură ce Delta s-a răspândit şi a devenit dominantă, această speranţă falsă s-a transformat rapid în decepţie.

„Un focar COVID din statul american Provincetown, Massachusets, în care 74% dintre cele 469 de cazuri erau în rândul celor vaccinaţi cu schema completă, a făcut CDC să-şi schimbe recomandarea privind purtarea măştii şi să transmită un mesaj dur: „personale vaccinare infectate cu varianta Delta pot fi la fel de contagioase precum cele nevaccinate”.

 » Read More