Metalferos, companie de la care Plahotniuc și Voronin își însușeau 70% din profit

Distribuiți acest articol!

Poate vă întrebați cum a fost controlată compania Metalferos de acești oameni. Fostul director al Metalferos și actualul acționar, Victor Ostap, a dezvăluit cum compania pe care o conducea, a ajuns să fie controlată de Vladimir Plahotniuc, Vladimir Voronin și  oamenii lor. Votul din 11 Iulie trebuie să fie o învățătură de minte pentru acești oameni, iar poporul trebuie să aleagă foarte bine partidele.

„Această companie a lucrat foarte bine până la alegerile din 2005. Îmi știam bine treburile și lucrurile erau bine puse la punct. După 2005 lucrurile au luat-o razna. Într-o bună zi am fost sunat de la Președinție și m-au rugat să prezint contractul de trader. Când l-am sunat pe Oleg Voronin acesta mi-a spus să merg și să îl prezint. Când am venit la Președinție, peste câteva minute au venit Plahotniuc împreună cu Oleg Voronin. În acea zi așa și nu am fost primit în biroul domnului Vladimir Voronin, acolo au intrat Oleg Voronin cu Vladimir Plahotniuc și contractul de trader. Voronin era interesat și dorea să știe cine stă în spatele treiderilor. Începând cu anul 2006 am intrat într-o fază absolut neclară. Dintr-o întreprindere cu un director, care era independent în luarea deciziilor, am devenit o instituție limitată în decizii și venituri. Plahotniuc l-a pus pe Andronache în spatele tuturor acestor lucruri. El era responsabil de totul”, a declarat Victor Ostap.

„Sfârșitul meu la „Metalferos” a fost pentru că eu încercam să cer de la Voronin explicații despre ce se întâmplă. Când au văzut că cer aceste lucruri, Sergiu Catan mi-a spus că trebuie să eliberez funcția. 70 % din veniturile de la Metalferos rămâneau la Plahotniuc. Nu mai era nicio dezvoltare. Avema planuri ambițioanase, bani, dar nu aveam libertate. Eram stopat de Plahotniuc și Andronache. Am fugit de Plahotniuc pentru că știam că vrea să mă aducă la tăcere. M-a depistat odată Plahotniuc și m-a chemat la discuții. A fost o discuție printre dinți”.