Ministerul Justiţiei cere Republicii Moldova informaţii privind stadiul cererii de extrădare a lui Cristian Rizea

Distribuiți acest articol!

Ministerul Justiţiei cere Republicii Moldova informaţii privind stadiul cererii de extrădare a lui Cristian Rizea

Ministerul Justiţiei anunţă că a cerut informaţii autorităţilor din Republica Moldova cu privire la stadiul cererii de extrădare a lui Cristian Rizea, formulată de instanţele din România. Informarea  vine în contextul în care, potrivit deschide.md, fostul deputat ar fi rămas fără cetăţenia moldovenească, în urma unei decizii a Curţii de Apel Chişinău. Rizea se sustrage executării unei pedepse de 4 ani şi 8 luni de închisoare.

“1. Partea română şi-a îndeplinit atribuţiile prevăzute de lege şi a transmis Ministerului Justiţiei din Republica Moldova cererea de extrădare încă din data de 5 noiembrie 2020. Cererea depusă la Ministerul Justiţiei din Moldova îşi păstrează efectele. Facem precizarea că procedura şi timpii de soluţionare pentru cererea de extrădare înaintată de autorităţile române sunt reglementate de legislaţia statului solicitat, respectiv Republica Moldova.

2. Până la această oră, Ministerul Justiţiei nu a fost informat oficial de către ministerul moldovean al Justiţiei cu privire la situaţia juridică actualizată a susnumitului Cristian Rizea. Ultima revenire la colegii din Republica Moldova a fost în luna noiembrie 2021.

3. La data prezentului comunicat, Ministerul Justiţiei din România a înaintat o nouă adresă către Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, în care a solicitat informaţii cu privire la stadiul cererii de extrădare făcute de autorităţile române.

Următorul termen fixat de autorităţile din Moldova în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea este 28 ianuarie 2022, informaţia fiind obţinută din surse deschise”, transmite Ministerul Justiţiei.

Fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de
închisoare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea
declaraţiilor în 2019, însă înainte de pronunţarea sentinţei a plecat în
Republica Moldova, unde a obţinut cetăţenia moldovenească. În anul
2020, autorităţile i-au retras cetăţenia,

 » Read More