Ministrul german al apărării: Rusia nu-şi poate impune punctul de vedere faţă de NATO şi partenerii săi

Distribuiți acest articol!

Lambrecht a făcut aceste declaraţii duminică, într-o vizită în Lituania – prima sa deplasare în străinătate -, unde a inspectat unităţile militare prezente în acest stat membru NATO.

Desfăşurarea a zeci de mii de militari ruşi la frontiera cu Ucraina îngrijorează atât Lituania, cât şi celelalte ţări baltice, Estonia şi Letonia.

”Trebuie să soluţionăm această situaţie tensionată în care ne aflăm în prezent, atât diplomatic, cât şi printr-o disuasiune credibilă”, a declarat ea presei la baza militară Rukla.

”Trebuie să stăm de vorbă, ceea ce înseamnă să discutăm propunerile pe care Rusia le-a avansat. este un lucru drept şi important”, preciază ea.

”Însă nu este posibil ca Rusia să-şi impună punctele de vedere partenerilor NATO”, denunţă social-democrata germană, noul ministru al Apărării în cadrul coaliţiei tripartite aflate la putere.

Lambrecht s-a întâlnit cu omologul său lituanian Arvydas Anusauskas, potrivit căruia ”forţele mobilizate de Rusia în regiunea Kaliningrad sunt de zece ori mai mari decât batalionul desfăşurat la Rukla” de către NATO.

CERERI ”IMPOSIBILE”

”În această situaţie, cererile Rusiei care slăbesc securitatea ţărilor noastre sunt pur şi simplu imposibil de aplicat. Cred că ele trebuie să fie respinse”, a declarat jurnaliştilor Anusauskas.

Aproximativ 550 de militari sunt desfăşuraţi în baza de la Rukla, în Lituania, o ţară în care Germania se află la conducerea batalionului internaţional al NATO.

Unităţi militare similare au fost trimise în celelalte ţări baltice şi în Polonia în 2017, pentru a-i descuraja pe ruşi în vederea unei eventuale agresiuni după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, cu trei ani mai înainte, de către Moscova, care i-a ajutat pe separatiştii proruşi să cucerească două regiuni, Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei.

După ce a comasat aproximativ 100.000 de militari în apropierea Ucrainei,

 » Read More