Ministrul ucrainean al Apărării: „Ruşii se vor întoarce acasă în sicrie”. Kievul avertizează că armata rusă caută provocări pe frontul din Donbas

Distribuiți acest articol!

Într-un comunicat difuzat cu doar câteva ore înainte de conferinţa online dintre preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin, Ministerul ucrainean al Apărării anunţă că „inamicul (rus, n. red.) a crescut numărul de perechi de trăgători de elită” în Donbas.

Sunt „gata să provoace pierderi personalului Forţelor Întrunite, să distrugă elemente de monitorizare video şi să provoace riposta cu focuri de armă”, avertizează Ministerul ucrainean al Apărării.

Donbas este o regiune din estul Ucrainei afectată de o rebeliune a forţelor separatiste proruse, care sunt susţinute puternic de Rusia. Conflictul armat din Donbas a izbucnit în aprilie 2014, la nicio lună de la anexarea Crimeei de către Rusia, şi s-a soldat cu peste de morţi până acum.

Oleksi Reznikov: „Niciun fel de linii rosii trasate de Kremlin”

Într-un interviu acordat pentru CNN, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că va avea loc un „masacru” dacă Rusia decide să invadeze Ucraina.

„Ruşii se vor întoarce acasă în sicrie”, a insistat Reznikov pe fondul temerilor că Moscova pregăteşte o nouă agresiune împotriva Ucrainei.

Reznikov l-a îndemnat pe Biden să fie ferm în faţa lui Putin. „Dacă ar fi să-l consiliez pe preşedintele Biden, mi-ar plăcea să-i transmită mai răspicat lui Putin că nu ar trebui să existe niciun fel de linii roşii trasate de Kremlin. Linia roşie e aici, în Ucraina, iar lumea civilizată ar trebui să reacţioneze imediat, fără ezitare”, a spus ministrul ucrainean.

El a făcut referire la declaraţia Kremlinului precum că aderarea Ucrainei la NATO este o „linie roşie” pentru Rusia.

Avem 250.000 de membri în armata noastră. În plus, avem 400.000 de veterani şi 200.000 de rezervişti. 175.000 nu sunt de ajuns pentru a invada Ucraina”, a spus Reznikov, comentând materialul din Bild potrivit căruia Rusia pregăteşte o ofensivă cu până la 175.000 de militari.

 » Read More