Moldova mai are bani de pensii și de salarii doar până în luna octombrie, fără ajutor extern vin VREMERI GRELE

Distribuiți acest articol!

În loc de Vremuri Bune se anunță Vremuri Grele și asta datorită modului prost în care a fost condusă republică în ultimii 30 de ani. Fostul premier, proaspăt înlocuit, a declarat că nu mai există nici un bani în fondul de rezervă al statului dar și că pensiile și salarii se pot plăti pe actualul exercițiu bugetar doar până în luna octombrie.

Asta înseamnă că fără un ajutor extern rapid, pe repede înainte, de câteva zeci de milioane de euro, pensiile mici și salariile mici din republica Moldova cu greu vor mai putea fi acordate.

Maia Sandu și PAS se vor confrunta cu probleme mari, în condițiile în care GUVERNUL actual a promis multe, așteptările sunt mari și nu doar că nu se mai pune problema de creșterea pensiilor, dar nu există fondurile necesare pentru ca cele existente să se asigure.

Cel mai probabil că se va adopta varianta clasică folosită de zeci de ani: printarea de bani. Ce înseamnă acest lucru: inflație, adică bani fără acoperire în economie, prețuri mai mari procentual cu banii aruncați pe piață dar care nu au acoperire. Acest lucru numai în condițiile în care creditorii externi vor permite acest lucru, deoarece independența Moldovei, deși nu a existat vreodată, acum ea a dispărut în totalitate.