Noi imagini ale interioarelor „Palatului lui Putin”, dezvăluite de fundaţia anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi FOTO VIDEO

Distribuiți acest articol!

Situat la Marea Neagră, pe litoralul oraşului Gelendzik, este o proprietate fastuoasă cu sală de dans, un cazino, un cinematograf şi o zonă de relaxare cu perne pe podea şi o bară pentru dans, relatează Daily Beast.

Imaginile ce apar în noul clip sunt reconstrucţii, care s-au dovedit fidele, după planurile 3D furnizate probabil echipei lui Navalnîi de muncitori la proprietate, după ce aceasta a fost refăcută în urma unei infestări masive cu mucegai.

Încăperile cu tavane înalte, între care şi o suită ce ar fi destinată preşedintelui rus, o sală de dans şi de lectură, printre alte sunt decorate cu stema fostului Imperiu Rus, un vultur cu două capete, şi arată o opulenţă ce depăşeşte standardele unei simple reşedinţe, indicând preferinţele private ale unei persoane sus-puse, susţine principalul opozant al regimului lui Putin, Aleksei Navanîi aflat în prezent în închisoare.

După publicarea primelor imagini cu „palatul lui Putin”, oligarhul rus Arkadi  Rotenberg, un miliardar apropiat de Putin şi aflat sub sancţiuni americane, a pretins că este conacul său.

„Dacă vă întrebaţi cât a costat palatul lui Putin de lângă Gelendzik, va fi foarte greu să dăm un răspuns, pentru că această proprietate cu tuneluri săpate în stâncă şi teren acoperit de hochei nu este de vânzare. Dar putem estima costurile minime, anume cât s-a cheltuit aici. În total, 100 de miliarde de ruble (1,3 miliarde de dolari). E ceea ce noi numim cea mai mare mită din lume.

Fără să exagerăm, este cea mai secretoasă şi păzită proprietate din Rusia. Nu e o casă la ţară sau o reşedinţă. E un întreg oraş, sau mai degrabă un regat. Are ziduri de nepătruns, propriul port, gărzi, biserică, punct de control şi chiar un punct de trecere a frontierei.

 » Read More