Noi imagini cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina. Statele europene trimit nave de război în Marea Neagră în faţa ameninţărilor Rusiei | FOTO VIDEO

Distribuiți acest articol!

Au apărut noi imagini comerciale luate din satelit care arată prezenţa masivă a forţelor militare a Rusiei în apropierea Ucrainei, pe măsură ce temerile privind o invazie iminentă cresc. Pe acest fundal, în speranţa că vor împiedica o invazie rusă în Ucraina, câteva stet europene au decis să trimită nave de război şi trupe în zona Mării Negre şi a Mării Mediterane.

Rusia a poziţionat zeci de mii de militari la graniţele sale cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova plănuieşte un nou atac asupra ţării pe care a invadat-o în 2014.

Maxar Technologies a colectat fotografii cu forţele ruse desfăşurate pe poziţii la de 16 până la 160 de kilometri de graniţa cu Ucraina la Klimovo, Klinţi şi zona de antrenament Pogonovo de lângă Voronej, din vestul Rusiei. Majoritatea imaginilor prin satelit sunt făcute săptămâna aceasta.

Vehicule blindate şi a camioanelor la unitatea din Klimovo, Rusia, la aproximativ 16 kilometri de graniţa cu Ucraina, imagine din 19 ianuarie 2022. Imagine din satelit ©2022 Maxar Technologies

Rusia a masat la graniţa cu Ucraina inclusiv rachete cu rază medie de acţiune de tipul Iskander-M, conform celor mai recente rapoarte ale ministerului ucrainean al Apărării publicate de CNN şi care avertizează asupra iminenţei unei invazii a armatei ruse care a comasat până acum peste 127.000 de militari la frontieră. Rachetele pot lovi cu precizie ţinte aflate până la 700 kilometri distanţă şi pot avea inclusiv încărcătură nucleară.

Echipamentul desfăşurat la Klimovo, Rusia, imagine din 19 ianuarie 2022. Imagine din satelit ©2022 Maxar Technologies

Şefii armatei ucrainene au arătat că Rusia ar putea folosi aceste rachete pentru a „distruge obiective vitale” şi au precizat că „grupuri tactice suplimentare de rachete operaţionale „Iskander” au fost transferate la graniţă.

 » Read More