Număr mare de demisii într-un spital din New York după ce vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie. Maternitatea se închide din cauza lipsei de personal

Distribuiți acest articol!

Gerald Caver, CEO al Lewis County Health System, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că Spitalul General din Comitatul Lewis nu va putea să opereze secţia de maternitate „în condiţii de siguranţă” începând cu data de 25 septembrie.

„Numărul de demisii primite nu ne lasă de ales decât să sistăm aducerea pe lume a bebeluşilor la Spitalul General”, a declarat acesta, scrie The Hill .

Acum două săptămâni, spitalul şi-a revizuit regulamentul şi a introdus vaccinarea obligatorie pentru angajaţi, fiind eliminate şi excepţiile motivate religios. 30 de persoane au demisionat în semn de protest.

De la vaccinarea obligatorie fac excepţie persoanele care pot justifica medical că nu au voie să se imunizeze

Regulamentul spitalului a fost actualizat după ce fostul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo , anunţase că toţi angajaţii sanitari din acest stat american trebuie să fie imunizaţi cu prima doză a unui vaccin anti-Covid până pe 27 septembrie.

Cele 30 de persoane care au demisionat lucrau în zonele clinice ale spitalului. În prezent, rata de vaccinare a personalului instituţiei este de 73%.

Managerul spitalului a anunţat că şi alte secţii ale spitalului ar putea fi închise dacă personalul nu se imunizează anti-COVID.

„Noi ca angajaţi avem obligaţia de a nu pune în pericol vieţile celor pe care îi îngrijim şi ale colegilor noştri”, a subliniat acesta.

El a precizat că măsura se aplică tuturor angajaţilor spitalului, inclusiv voluntarilor şi studenţilor.

Controversa declanşată de anunţ vine în contextul în care Statele Unite se confruntă cu un nou val al pandemiei, alimentat în mare parte de varianta Delta mult mai infecţioasă a coronavirusului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook,

 » Read More