O fetiţă în vârstă de 9 luni evacuată din Afganistan a murit după ce a ajuns în Statele Unite

Distribuiți acest articol!

Chris Mitchell, purtător de cuvânt al Departamentului apărării, a declarat că bebeluşul, care afla la bordul unui zbor C-17 care decolase din Germania către Aeroportul Internaţional Philadelphia, şi-a pierdut cunoştinţa. EMT-urile au întâlnit aeronava când a aterizat, iar fata şi tatăl ei au fost trimişi la Spitalul de Copii din Philadelphia, unde a fost declarată moartă la scurt timp,  potrivit CBS News.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Poliţie din Philadelphia a declarat că ofiţerii au confirmat moartea subită a sugarului şi au fost întâmpinaţi la spital de agenţi ai Vamelor şi Protecţiei Frontierelor din SUA, care au spus că fata a „suferit o urgenţă medicală”. 

Unitatea specială pentru victime a departamentului de poliţie şi Oficiul de examinare medicală din Philadelphia investighează decesul. 

Decesul copilului a fost confirmat de oficialii Oraşul Philadelphia şi de un oficial de la Casa Albă.

„Trimitem cele mai profunde condoleanţe familiei şi celor dragi al decedatei”, se spune în declaraţie.

Aeroportul din Philadelphia a procesat 3.654 de evacuaţi din Afganistan care au ajuns în perioada 28 august – 1 septembrie, potrivit ultimelor date împărtăşite de oraş. 

Este unul dintre cele două aeroporturi care participă la efortul de evacuare, împreună cu Aeroportul Internaţional Dulles din Virginia. 

Marţi, SUA a informat că aproape 24.000 de afgani au fost aduşi din Kabul în această vară, potrivit datelor DHS. 

Joi dimineaţă, peste 36.000 de evacuaţi au rămas la bazele militare din Orientul Mijlociu şi Europa în aşteptarea procesării şi verificărilor de securitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More