Oazu Nantoi nu se consideră român deși e născut în Bucovina

Distribuiți acest articol!

Cel mai cunoscut traseist politic de la Chișinău, Oazu Nantoi, nu se consideră român deși e născut în Bucovina iar în certificatul său de naștere scrie: cetățean român. Acesta a avut o dispută cu Valeriu Munteanu la emisiunea „Secretele Puterii” realizată de Alexandru Cozer.

 În timp ce fostul deputat Valeriu Munteanu susține că peste 80% din locuitorii Republicii Moldova sunt etnici români, actualul legislator Oazu Nantoi nu a fost de acord cu această teză.

Discuțiile au pornit în jurul problemelor cu care se confruntă Republica Moldova încă de la proclamarea independenței, accentuate astăzi de criza pandemică. În consecință, Valeriu Munteanu a insistat că unirea Republicii Moldova cu România ar rezolva o parte din aceste probleme, aducând în acest sens drept exemplu și procesul de vaccinare, care decurge în țara noastră în mare parte datorită donațiilor Bucureștiului.

În replică, Oazu Nantoi a amintit că unionismul a fost folosit de-a lungul anilor în scopuri politice, inclusiv de către Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc a fost și s-a dus, dar noi cum am fost români așa și suntem. Domnule Nantoi, dvs. tot sunteți român. 84% sau 82% din cetățenii Republicii Moldova sunt români”, i-a transmis Munteanu.

Cine v-a spus? I-ați numărat dvs.? Niciun politician nu are dreptul să impună identitatea etnică altui cetățean. Noi suntem cetățeni cu toții. Igor Dodon este român?”, a fost replica lui Nantoi.

Da, Igor Dodon este român. Este un român rătăcit”, a răspuns Munteanu.