OMS avertizează că Europa este din nou „epicentrul” pandemiei. O jumătate de milion de oameni ar putea muri până în februarie

Distribuiți acest articol!

Suntem, din nou, epicentrul”, a deplâns joi, într-o conferinţă de presă online, directorul OMS Europa Hans Kluge.

„Ritmul actual al transmiterii (covid-19) în cele 53 de ţări din regiunea europeană (a OMS) este îngrijorător (…)”, apreciază el.

„Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morţi din cauza covid-19 în regiune până în februarie”, trage el un semnal de alarmă.

OMS explică această creştere a numărului cazurilor de covid-19 printr-o combinaţie între o vaccinare insuficientă şi o relaxare a măsurilor împotriva epidemiei.

Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările din cauza covid-19 ”s-au dublat în decurs de o săptămână”.

Numărul cazurilor noi pe zi este în creştere de aproape şase săptămâni la rând în Europa, iar numărul deceselor zilnice este în creştere de un pic mai mult de şapte săptămâni consecutive – aproximativ 250.000 de îmbolnăviri şi 3.600 de morţi zilnice, potrivit datelor oficiale ale ţărilor, compilate de AFP.

Actuala creştere este alimentată de Rusia, care a înregistrat 8.162 de morţi din cauza covid-19 în ultimele şapte zile, Ucraina (3.819 de morţi) şi România (3.100 de morţi), potrivit acestor date.

OMS îndeamnă la o continuare a folosirii masive a măştii de protecţie împotriva epidemiei.

„Proiecţii fiabile arată că dacă ajungem la un nivel de utilizare de 95% a măştilor în Europa şi în Asia, vom putea salva până la 188 000 de vieţi din jumătatea de milion de vieţi pe care riscăm săle pierdem până în februarie 2022”, subliniază Kluge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

 » Read More