OMS îndeamnă oamenii să renunţe la vacanţe din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron: „Mai bine un eveniment anulat, decât o viaţă anulată”

Distribuiți acest articol!

„Mai bine un eveniment anulat decât o viaţă anulată”, a spus şeful OMS, doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a adăugat că trebuie luate „decizii dificile”.

„În unele cazuri, asta va însemna anularea sau amânarea evenimentelor”, a spus el, citat de BBC.

Îndemnul a venit în contextul în care experţii în sănătate au declarat că Omicron este o variantă dominantă în SUA. Tedros Adhanom Ghebreyesus a adăugat că acum există dovezi că varianta „se răspândeşte semnificativ mai repede decât Delta”.

Directorul general al OMS a declarat în cadrul unei conferinţe că  informaţia care se analizează în ce priveşte Omicron arată că această variantă circulă mai rapid decât celelalte şi că „este probabil ca aceia vaccinaţi şi cei care s-au vindecat de COVID-19 să se infecteze sau să se reinfecteze”.

Acesta a îndemnat oamenii să conştientizeze situaţia, spunând că e mai important să renunţăm azi la festivităţi, pentru ca „mâine să putem „celebra viaţa”.

„Ne-am săturat de această pandemie. Vrem să petrecem mai mult timp alături de familia noastră”, însă pentru a-i proteja pe ei, trebuie să ne protejăm înainte pe noi, acest lucru înseamnă în unele cazuri să renunţăm la evenimente. Este mai bine să anulezi acum şi să sărbătoreşti mai târziu decât să sărbătoreşti acum şi să te întristezi mai târziu”, a spus directorul OMS.

În mijlocul celui de-al 5-lea val care afectează numeroase ţări şi apariţiei noii variante Omicron, Tedros şi-a exprimat dorinţa ca „2022 să fie anul în care să punem capăt pandemiei”.

„Dacă vrem să punem capăt pandemiei anul viitor, trebuie să punem capăt accesului inegal la vaccinuri şi să reuşim ca 70% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la mijlocul anului viitor”, a precizat el.

Londra anulează festivităţile de Anul Nou

Mai multe ţări,

 » Read More